6 weken

We zijn nu 6 weken ver. Ik ben heel enthousiast aan een online dagboek begonnen voor de baby waarin ik onze belevenissen bijhoud en de groei van de kleine. Ik schrijf op zaterdag en zet dan neer hoeveel weken de zwangerschap al duurt. Af en toe springt weer die gedachte in ons hoofd: we zijn in verwachting!
Niemand weet het nog behalve ik en Freddy.. en God geniet uiteraard met ons mee. Het is een wonder, en helemaal dat we dit voor de tweede maal mogen meemaken. We hebben gepland om het aan de hele familie te vertellen op 18 april. Dan vieren we Hannah haar 7e verjaardag en krijgt ze van ons een t-shirt met opdruk in sinterklaaspapier. We zijn benieuwd wie het eerste raad waar dát voor is!

Ik voel me ondertussen érg zwanger… ik heb veel vaker trek maar zit sneller vol. Ik ben heel erg moe uiteraard… En ‘s-avonds heb ik eigenlijk geen trek meer om te snacken maar ik probeer handjesvol cornflakes te eten zodat ik niet misselijk wordt. Overdag probeer ik meerdere keren iets te eten om dezelfde reden. Ik moet ook meer plassen, ‘s-nachts moet ik er nu elke keer uit om een uur of 3…

Oh gelukkig is de hele familie ziek en loop ik ook snotterend en hoestend door het huis. Ik hoop dat het dus niet opvalt dat ik wat witjes zie en moe ben. Ik kreeg ook al het verwijt dat ik zeker weer ongesteld moest worden omdat ik wat sjaggo was… NIETS is minder waar.

Ik was begin deze maand 2,5 kilo afgevallen en woog ik nog maar 62,5 kilo. Niks mis mee maar mij iets te licht! Mijn broeken zakten af en ik had het ernstig koud! Ik ben inmiddels wel 1,4 kilo weer aangekomen en weeg nu dus 63,9 kilo. Nog even en ik ben weer op mijn streefgewicht! Nu had ik juist nieuwe bh’s gekocht maar mijn borsten voelen gespannen en pijnlijk aan. Ze zullen nog wel even passen in de bh’s maar ik zal maar alvast op zoek naar naar nieuwe! Ook voel ik weer veel trekken in mijn buik en heb ik regelmatig steken in mijn onderbuik. Ik draag weer trouw mijn steunbroekje en dat helpt ook deze keer weer enorm! Het is ook wel fijn om te weten dat dit erbij hoort. Ik heb natuurlijk littekens buiten en binnen in mijn buik en die gaan nu trekken en zeer doen. Fijn om nu te weten hoe het zal gaan omdat dit de 2e keer is… maar de onwetendheid over de bevalling was nu ook wel fijn geweest… 😉

We hebben de paasdagen weer gevierd en dit keer had ik een gekookt én een bevrucht eitje… Er even vanuit gaande dat er maar 1 bevrucht eitje is natuurlijk… dát weten we pas bij de 1e echo.

Baby: Het hartje klopt al. De afgelopen week is er een begin gemaakt met de ontwikkeling van de hersenen. De kaken zijn gevormd met zelfs al het begin voor ieder tandje! Ook zijn nu de handjes en vingertjes te onderscheiden hoewel ze nog niet de juiste vorm hebben. De baby is nu zo’n 7mm en groeit de komende week nog 3mm. Onvoorstelbaar wonderlijk gedaan!

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

Comments are closed.