7 miljardste inwoner van de wereld geboren

7 miljardste wereldburgerAfgelopen weekend werd er al hevig over gespeculeerd: waar op aarde wordt maandag de 7 miljardste wereldburger geboren? Zal het India worden, aangezien dit momenteel het groots groeiende land is? Of toch China, die op dit moment nog de leider is in bevolkingsgrootte? We konden het niet met zekerheid zeggen. Maar hij of zij is in ieder geval van harte welkom. Vandaag de dag is het zover: de 7 miljardste wereldburger is Danica May Camacho, een meisje dat is geboren in de Filipijnse hoofdstad Manilla, maakt RTL Nieuws bekend.

De teller blijft doortikken
Danica is door de Verenigde Naties symbolisch als 7 miljardste wereldburger aangewezen. Overladen met felicitaties en taart werden de ouders van dit mormel, die twee minuten voor middernacht het levenslicht gaven aan hun unieke kindje. Een moment om even bij stil te staan. Maar niet te lang. Want de teller tikt gewoon door. Per dag worden er ongeveer 210.000 baby’s geboren. En meer dan de helft van de huidige wereldbevolking leeft in Azië. In Nederland ligt het aantal geboortes per dag op 554.

We worden ouder en gezonder
Danica weegt 5,5 pond en is helemaal gezond. “Ze ziet er zo lief uit”, zei de moeder, Camille Dalura. En zo horen we het graag. Het gaat namelijk steeds beter met de gezondheid van de mens. We worden gemiddeld 69 jaar oud. Het aantal baby’s dat vlak na de geboorte sterft, is in de afgelopen vijftig jaar tijd gehalveerd. En dit verklaart dan ook de harde groei van de wereldbevolking. In het jaar nul waren er nog maar 300 miljoen mensen op aard en de 1 miljard werd bereikt in 1804. Net voor de eeuwwisseling, in 1999 stond de teller nog op 6 miljard. En nu, slechts 13 jaar later, zijn we met 7 miljard mensen op de wereld.

(Bron: rtlnieuws.nl)

About the author  ⁄ Redactie

No Comments