7 Weken – Openbaarheid

Vandaag mag het dan in de openbaarheid! Ik heb ook de blog van grote zus Hannah bijgewerkt, maar hier verschijnt alvast het belangrijkste nieuws. Iedereen is natuurlijk verbaasd, en blij en ontroerd en en.. je snapt het wel! Ik heb wisselende gedachten over of het nu wel of niet al geland is bij deze of gene (afgelopen week al) maar dat maakt ook niet meer uit nu want iedereen mag het weten!
Hier een filmpje waarop je kan zien dat Hannah het nieuws hoort:
https://youtu.be/BqU-hk69SQY

Ik heb me deze week wisselend gevoeld. Misselijk, geen trek óf wel trek maar waarin dan? Mijn ontbijt van havermout wilde niet meer en heb ik vervangen door rijstwafels maar ook die smaken maar zo zo… Wat wel werkt is als ik vanaf het ontbijt elk uur even wat eet. Dus een banaan, appel en wat druiven tot de lunch. Vanaf dan is de bodem groot genoeg om wat langer zonder eten te kunnen. Maar ook dán probeer ik zoveel mogelijk fruit te pakken als ik trek heb. Het énige waar ik altijd wel trek in heb is een banaan-pindakaas ijsje met cacaonibs… tja sorry maar die zijn gewoon lekker! Maar ik beperk het wel tot 1 keer per dag ok?
Er waren dus dagen dat ik me de hele dag misselijk voelde én moe… maar ik heb ook goede dagen gehad waarop ik het gevoel had alles aan te kunnen en dus ook maar gewoon deed. Neem het als het komt he!  Ik slaap ook wisselend. De ene nacht moet ik om 6 uur ineens heel nodig plassen en de andere nacht wordt ik om het uur/anderhalf uur wakker… heel vervelend! Maar gek genoeg heeft mijn slaap geen directe link aan of ik een goede of slechte dag heb, dus ik neem ook de goede nachten als ze komen en de slechte vergeet ik snel weer.
Ik heb mijn bloed even laten controleren op de waardes van schildklier, foliumzuur en B12, en D3. Alles is nog binnen de norm eigenlijk dus niets raars te zien. Ik voel me ook wel beter dan 4 weken terug. Als ik naar bed ga heb ik het nog wel koud maar na een uur of 2 gaan alle dekens er af en lig ik alleen nog onder het dekbed. ‘s-avonds op de bank heb ik het ook wel fris, maar dat is eigenlijk niet meer dan normaal. En ook niet meer zo erg als eerst. Ik ben gelukkig ook weer iets aangekomen wat betekend dat ik in elk geval genoeg eet om ook nog wat te voeden naast de verbrandde energie te vervangen.

En nu had ik zitten denken wat ik Freddy zou schenken met sinterklaas…. maar dat hoeft niet meer! Ik zal ook wel de beste surprise hebben dit jaar…

En dan het grote cliché… ik heb dus een heleboel babyspullen niet meer die we wél nodig gaan hebben. Nu hadden we écht een heleboel. Bijvoorbeeld slaapzakken, want daarvan heb ik de helft verkocht en nog heb ik in elke maat wel een zomer en een winter. Van sommige dingen vind ik het jammer dat het weg is omdat ik het zeker wil gaan gebruiken maar aan de andere kant heb ik nog tegen Freddy geroepen dat ik honderd keer liever marktplaats ervoor afstruin dan de spullen houd en geen kind meer krijg. Er is vast genoeg wat ik van anderen krijgen of overnemen kan en ik zal ook dit keer niet kieskeurig zijn. Maar ik zal zo langzamerhand maar eens een lijstje maken met wat er écht komen moet en dan zien we wel hoever we in december zijn 😉
Maar eerst moeten er een paar telefoontjes gepleegd worden. We mogen ook dit keer een Gynaecoloog van zijn stoel laten springen… en daar heb ik heel erg zin in!
Baby: Deze week een echte mijlpaal: de hersenen beginnen te werken, nu zal duidelijk zijn of ze goed zijn aangelegd. De maag en lever zijn ook al aan het werk en het hartje klopt zo’n 60 keer per minuut! Deze week groeit er een skelet van kraakbeen. De botcellen komen pas over een paar weken. De baby is nog maar zo groot als een duimnagel en toch zijn er al zoveel dingen die werken of aan het werk zijn. Het is een echt mensje in wording: Gods kind!

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

6 weken

De test

Mijn eerste blog

Comments are closed.