Als je je zinnen erop hebt gezet – Sophia

Aan de slag!

Menstruatie de deur uit, tijd om te ‘klussen’. Dat betekent vrijen in de hoop dat een eicel bevrucht gaat worden. En wanneer het daarvoor de beste tijd is, is te achterhalen met ovulatietesten. Dus die heb ik paraat! En niet 1, nee daar moet je er wel 5 van hebben, of 8 als ie maar niet positief wordt.

Niet plassen! Niet drinken!

Het is een heel geplan: je mag twee uur van tevoren niet of nauwelijks drinken en het liefst 4 (!) uur niet plassen. En ochtendurine is niet geschikt (is dat even jammer, dát voldoet juist aan de eisen!). Het automatische plasje-voor-ik-de-deur-uit-ga is een echte boosdoener, waar ik me de eerste 2 dagen niet van kan weerhouden. Op dag 10 begonnen, maar op dag 12 dus eigenlijk pas betrouwbaar. Niks geen lijntje helaas. Dag 14 zie ik iets vaags. Gister wel een wijntje gedronken, en alcohol kan de uitslag beïnvloeden… Dag 15 wordt de lijn iets duidelijker, dag 16 nog meer. ‘s Avonds nog maar een testje ertegenaan (waaaah 2x op een dag 4 uur lang m’n plas ophouden, moeilijk!). Met uitdrogingsverschijnselen ontwaar ik een redelijk donker lijntje. Bij lange na niet zo donker als de ‘controlestreep’… Komt die ovulatie er nu aan of niet? Dag 17 is de lijn weer lichter en dag 18 niet noemenswaardig. We gaan uit van dag 16.

Ovulatie?

En dan zou tussen 24 en 48 uur na die ‘positieve’ ovulatietest je ovulatie moeten volgen. We klussen als bezetenen; de lampenkappen bewegen, de verf valt van de muur. ‘Ja! Een dikke sliert afscheiding in mijn slip! Dat zal de eisprong zijn!’, denk ik op vrijdag. Dag later pijn in mijn liezen. ‘Hmm, of is dit ‘m?’. En op zondag pijn in mijn schaamstreek… Het is mij een raadsel wanneer mijn ei gesprongen is (zoals vele zwangerproberentewordene dit zo plastisch verwoorden), maar ik hou dag 16 maar aan.

Zo positief kan een negatieve test zijn

Twee weken wachten. Ieder kriebeltje, steekje of pijntje; ik denk ‘het is raak!’. Hoe gek kun je jezelf maken? Nog een week voor mijn verwachte menstruatie en ik gooi er een zwangerschapstest tegenaan. Deze zou vanaf 6 dagen voor je ‘nod’ positief kunnen testen. ‘Waarom wacht ze niet een dagje’, zul je denken. Nou, omdat als ie dan negatief is, kan ie echt negatief zijn. En als ie nu negatief is, kan ie over een paar dagen nog positief worden. Euh? Ja, ik ken mezelf niet meer terug! Misschien over een week wel weer, hopelijk dan wel met een positieve test in handen (deze was negatief. Dus ik heb nog hoop!).

About the author  ⁄ Redactie

No Comments