Boer heeft Koe!

En daar is ‘ie dan, de kleine spruit! Die prachtige kruising van de genen van jou en je vrouw. “Precies jij toen je net geboren was. Jij had ook van die sprieterige zwarte haartjes. Och, ik weet het nog als de dag van gisteren”. zal je moeder zeggen. “Nou”, zegt schoonmoeder, “ik vind hem toch meer op onze dochter lijken toen ze klein was”. Deze strijd zal door de opa’s, oma’s, broers, zussen, ooms en tantes, vrienden en familie de eerste weken vol ingezet worden. Ja, zelfs de zusters, artsen en vroedvrouwen doen hier vrolijk aan mee.

Laat ik een ieder uit de droom helpen: Het kind lijkt op hun vader! Waarom? Omdat het kind de zorg van moeder als vanzelfsprekend kan ervaren en van de vader simpelweg niet zeker kan weten dat hij de verzorger is. Dus heeft de evolutie daar een trucje op verzonnen. In het eerste jaar lijkt de baby op pappa, zodat hij zich verbonden zal voelen met het kind! Daarna zal het kind zich ontwikkelen middels het eigen van beide ouders verkregen DNA en moet je nog maar afwachten welk DNA zal gaan overheersen.

Ook zul je de eerste dagen na de bevalling van velen te horen krijgen hoe het vroeger anders was dan nu: “Jullie hebben het maar makkelijk, wij gebruikten hydrofiele luiers.” “Mag ‘ie nog geen speen? Wat een onzin, dat deden we vroeger wel en jij bent toch ook goed terechtgekomen!” Hou je hoofd recht, de kraamhulp weet het het beste. En sommige trucjes van de ouders, de zussen en de buren moet je maar gewoon uitproberen om hen het plezier te gunnen dat ze het beter weten.

Mochten jullie tot slot kiezen voor borstvoeding, dat is – zo beweert men – toch het meest gezond, hou er dan rekening mee mannen, daar zitten voor- en nadelen aan:

De borsten van je vrouw blijven nog een tijdje wat groter dan ze eerst waren. Jippie! Echter, die borsten beginnen ook te lekken zodra de baby een geluidje geeft, wanneer de foto’s van de bevalling voor de 61e keer worden laten zien aan de zoveelste die beschuit met muisjes komt wegwerken en zodra de TV weer één of andere luierreclame uit de beeldbuis spuugt.

Bovendien waan jij je de komende tijd in het TV-programma “boer heeft koe”, want je vrouw zal zich elke paar uur als een volleerde Bertha 49 terugtrekken in haar kamer om de melk af te kolven die jij de kleine om 02:00 uur ’s nachts mag gaan geven.

En toch beleefden wij en jullie hoogstwaarschijnlijk ook deze tijd als een prachtige periode uit ons leven. Een tijd waarbij je het heel soms even niet meer ziet zitten vanwege de vermoeidheid, maar waar vooral veel vreugdetranen vloeien, waar gelachen wordt om kolfacties, poepluiers, plasincidenten en gekke bekkenwedstrijden. Ik zou het zo weer doen!

 

About the author  ⁄ Redactie

One Comment