Cupcakes; hét nieuwe beschuit met muisjes

CupcakesHet eerste waar je aan denkt bij de feestelijkheden van een geboorte, is het eten van beschuit met muisjes. De kraamtijd is niet compleet zonder deze traktatie, maar natuurlijk kan een beetje afwisseling geen kwaad.

Afkomst

Beschuit met muisjes wordt al sinds de 18e eeuw gegeten om de kleine te verwelkomen. De muisjes zijn gemaakt van anijs omhult met suiker. Anijs is goed voor de melkproductie, wat de moeder weer ten goede komt. De naam ‘muisjes’ komt voor

veel mensen uit de lucht vallen, want wat heeft het met de zwangerschap en de geboorte te maken? Sommigen zeggen dat het komt door het anijszaadje dat een staartje heeft. Anderen zeggen weer dat het komt door het symbool van de vruchtbaarheid: de muis.

Cupcakes

Doordat beschuit met muisjes al een eeuwenoude traditie is, is het niet echt meer origineel. Het is alingeburgerd, iedereen krijgt immers beschuit met muisjes als ze op kraamvisite komen. Cupcakes zijn daarentegen helemaal van deze tijd. Je kunt ze namelijk zelf decoreren, dat is wel zo leuk! Je kunt je creativiteit te buiten gaan. Vlindertjes, auto’s, prinsessen en stoere helden. Noem het maar op of deze versiersels kunnen op de cupcake worden gemaakt. Mis je toch de muisjes? Geen probleem, want over het glazuur van de cupcake kun je ook de muisjes strooien. Zo heb je toch iets origineels, met een herkenbare twist.

cupcake

Serveertip

De cupcakes zien er van zichzelf al heel schattig uit, dus de gekleurde cakejes zijn perfect om de geboorte van een nieuw leven te vieren. Je kunt de cupcakes op een bordje zetten, maar het is nog leuker om een etagère te gebruiken. Op de verschillende verdiepingen plaats je de fleurige cupcakes. Je kunt de cupcakes afwisselen met beschuit met muisjes. Om de traditie toch nog een beetje in stand te houden!

About the author  ⁄ Redactie

No Comments