De test

Zoals je op de foto kunt zien zijn we in dus wél in verwachting!!

Op 1 april 2015 heb ik de test gedaan… meer omdat ik wel vaker een onregelmatige cyclus heb en op een gegeven moment gewoon zekerheid wil. Dan is het uit mijn hoofd en kan ik ook weer gewoon doen. Want je gaat op elk klein detail letten, of je het nu wil of niet… En ik was nog maar 4 dagen laat dus dat valt nog mee… Ik heb een test gedaan en ik schrok me kapot toen ik éérst de teststreep zag en toen de controlestreep… dát had ik niet verwacht uiteraard.
Mijn eerste gedachte: God, het is 1 april… méént u dit?

Tijdens Hannah haar zwemles ben ik een nieuwe test gaan halen. De test die ik had gedaan was van de goedkope soort en had een expiratiedatum ergens in 2013… Ik vertrouwde het dus niet. Eenmaal thuis heb ik me wéér opgesloten in de badkamer en de 2e test gedaan… en ja hoor, ook deze gaf 2 streepjes! Het kon dus niet anders… ik werd er helemaal hyper van maar moest dus mijn mond houden en mijn gezicht niet op zonneschijn zetten!
Ik heb een lijstje uit de babykamer van Hannah opgezocht. Handig dat alles op Marktplaats stond want die lijstjes zaten in de dozen met babyspullen die verkocht werden. Ik heb de test in het lijstje geplakt en de uitgerekende datum erop geschreven… 5 december 2015. Uiteraard het lijstje ingepakt met sinterklaaspapier en toen maar wachten…. toen Freddy en ik eindelijk samen op de bank zaten voor de film.. toen heb ik het lijstje gegeven. En uiteraard is ook hij verbijsterd en verbaasd maar vooral verwonderd en blij!

En ja.. dát is natuurlijk de béste 1 april grap van 2015… voor de lol een test doen en die blijkt nog positief ook!
Nu ben ik dus 4,5 week zwanger en ik heb al het een en ander aan zwangerschapsverschijnselen te verduren (gehad): Niet ongesteld worden (duh) moe moe moe, trek trek trek, buikpijn, darmkramp en ik heb het enorm koud in bed! Ik ben begin maart begonnen met speciale pillen die zouden helpen tegen verklevingen van de Endometriose. Hierin zit een stofje die de aanmaak van schildklierhormonen stimuleert. Ik vermoedde dus dat die kou en trek dáárvandaan kwamen. Ik ben ook nog eens 2,5 kilo afgevallen en dát was niet de bedoeling. Ik woog een gezond gewicht van 65 kg. Ik ben dus gestopt met de pillen, maar de klachten bleven en nu weten we ook meteen waarom.
Hoe cliché is het dat je alle babyspullen verkoopt en dán zwanger wordt?

Nu kom ik graag op marktplaats dus nieuw spul is zo aangeschaft. Maar we denken dat het ook wel geholpen heeft dat Freddy zijn dieet wat heeft aangepast. Want begin dit jaar heb ik nog eens online gezocht naar hormoontekorten bij mannen. Daar kan je hormoongels voor smeren, het is alleen erg duur. En omdat hij geen aanvullende verzekering heeft had ik dat naar volgend jaar geschoven. Maar hij heeft vervolgens zelf uitgezocht wat nog meer positief effect kan hebben op de hormoonspiegels. Hij is gestopt met koffie én hij eet meer eiwitten. Elke dag een bakje tonijn bij de lunch, meer eieren etc. Die tonijn moet hij nog even volhouden voor de schijn… sorry jongen 😉 Maar het zal wel geholpen hebben.. Voor nu is het even genoeg!

We zijn God dankbaar voor alles wat Hij ons hierin geeft. Voor Hem is niets te wonderlijk! En we bidden Hem elke dag of Hij voor ons wil zorgen. En over acht maanden weten we wáár Hij ons op heeft laten wachten!

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

Comments are closed.