De weg naar een moederdroom – Bregje

Taal is een dingetje bij ons thuis. Mijn broer is hoofdredacteur bij een groot tijdschrift, mijn zus is Freelance schrijfster en mijn moeder is opgeleid tot lerares Nederlands en Frans. Zelf heb ik Engels gestudeerd. Mijn vader heeft jarenlang dagboeken bij gehouden, onze Sinterklaas gedichten zijn nooit korter dan 3 A4’tjes en zelf schrijf ik ook al jaren. Als kind begon ik gedichten te schrijven. Als klein kind over zaken als mijn teddybeer en als tiener over verloren vriendjes. Toen social media populair werd heb ik heel lang, heel veel geblogd. De afgelopen 3 jaar heb ik het een beetje laten vallen, tot mijn leven weer wat roeriger werd. De behoefte om te schrijven is weer aanwezig, vandaar nu mijn eerste column op Zwanger Magazine.

Ik ben geen moeder en ik ben niet zwanger. Waarom dan een column op Zwanger Magazine? Omdat ik graag zwanger wil zijn en moeder wil worden. Ik ben nummer 4 in een rij van 6 kinderen, ben mijn hele tienertijd babysitter geweest, doe sinds 3 zomers mee aan een zomervakantie project voor kinderen hier in de stad en voor de sportvereniging organiseer ik al jaren het eindejaarskamp voor de allerkleinste leden. Kinderen vind ik fantastisch. Sinds een aantal jaar ben ik ook tante van 4 neefjes (1 van mijn vriend z’n zus en 3 van mijn eigen broer en zussen) en ben ik reserve tante van het zoontje van mijn beste vriendin. Al die tijd heb ik me omringd met kinderen, met alle liefde en plezier, maar nu is het tijd voor mijn eigen kroost.

Echter is daar een kleine complicatie. 2 jaar geleden werd ik ziek en na een jaar van dokters, ziekenhuizen en onderzoeken kwam de diagnose: Ziekte van Crohn. Dit is een chronische darm aandoening. Hier is goed mee te leven als je er rekening mee houdt. Dat is voor mij het moeilijkste aspect van de ziekte. Accepteren dat de situatie anders is en dat je bepaalde zaken zal moeten laten of minderen. Door de ziekte en de medicatie die erbij komt kijken ziet zwanger worden er wat anders uit dan ik me altijd had voorgesteld. Mijn vriend en ik zijn er klaar voor, nu is het wachten tot mijn lichaam dat ook is. Over dit proces zullen de columns gaan. De onderzoeken, de uitslagen, de geluksmomentjes en de tegenvallers. De weg naar een vervulde moedersdroom…

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

No Comments