Discriminatie!

Ja, we kunnen het natuurlijk allemaal wel met de mantel der liefde bedekken, maar wat mij betreft werkt het zo niet langer. Ik constateer discriminatie. Je leest het goed; discriminatie! Na jaren lange emancipatie, baas in eigen buik protesten, talloze verbrande bh’s, women impowerment clubjes en dagelijkse strijd om de afstandsbediening, constateer ik dat de ongelijkheid tussen man en vrouw nog immer groot is.

Nee, ditmaal gaat het niet om inkomensverschillen, glazen plafonds en het percentage vrouwen in de top. Het betreft hier het willens en wetens achterstellen van de man in zijn pogingen een aan zijn vrouw gelijkwaardige bijdrage te leveren in de verzorging van zijn kinderen! Als vader van drie ben ik inmiddels redelijk bedreven in het verschonen van kinderen. Of het nu de commode in de babykamer is of die in de woonkamer, om negen uur ’s ochtends of drie uur ’s nachts is; ik ben een geoliede machine. Binnen no time is die overvolle bundel ‘oud eten en drinken’ in de emmer verdwenen en zitten de Bepanthen gezalfde billetjes in een frisse nieuwe luier. Maar dan, als je even niet thuis bent…

Zoek maar eens een geschikte plaats om de minst favoriete bijkomstigheid van kinderen zo snel mogelijk af te handelen. Bij de meeste openbare gelegenheden wordt je doorverwezen naar het damestoilet. Juist ja: damestoilet!!! Het is altijd al een gedoe met die luiertas, die standaard te vol zit, maar zie dan ook nog maar eens je souplesse te tonen onder de afkeurende blikken van niet begrijpende vrouwen. De eerste reactie blijft toch altijd ‘je bent op de dames wc, hoor!’.

Kijk als we dan toch streven naar een evenwichtige verdeling van zorgtaken, dan wil ik ook gewoon mijn kinderen kunnen verschonen op de mannen wc. En dan dus niet op de vloer bij gebrek aan een arbo approved hypermodern state of the art fully loaded baby-verschoonstation. Nu ben ik geen abonnee, maar volgens mij hebben ze het hier in Opzij nooit over.

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

Profielschets Ies

Slechte ouder

Bewustwording

No Comments