Draaikont en een ongeluk

De uitgerekende datum komt nu écht in zicht en Junior heeft ons gelukkig een handje geholpen door uit zichzelf te draaien en alvast in de goede positie te gaan liggen. Geen keizersnede dus, maar een natuurlijke bevalling. Volgende week word ik ingeleid, tenzij de weeën vóór die tijd spontaan op gang komen. In elk geval weten we nu dat ons zoontje uiterlijk volgende week geboren wordt. Een bizar idee, hoewel we daar natuurlijk 9 maanden naar toe hebben geleefd.

Een drukke boel
Vandaag hebben we een uitgebreide rondleiding in de kliniek gehad en gezien waar de bevalling plaatsvindt. In deze kliniek wordt élke bevalling in een operatiekamer uitgevoerd, of het nu een natuurlijke bevalling is of een keizersnede. Er is altijd een anesthesist, een gynaecoloog, een pediater en een verpleegkundige aanwezig in de operatiekamer, een drukke boel dus. Gelukkig mag de vader ook in de operatiekamer aanwezig zijn om de bevalling van dichtbij mee te maken. Na de eerste controles worden moeder en pasgeboren baby naar een ziekenhuiskamer gebracht om bij te komen en vervolgens een nachtje ter observatie te blijven. En daarna begint ons gezinsleven met z´n viertjes, een nieuwe dynamiek!

To-do lijstje
De laatste tijd heb ik extra veel leuke dingen met Joaquim gedaan, om nog even te genieten van onze gezamenlijke quality time. Verder heb ik zoveel mogelijk verplichte dingen van Joaquim´s To-do lijstje afgevinkt: eerste tandartsbezoek, ontbrekende inentingen, kapper, kinderarts etc. Maar bij het laatste item van mijn lijstje, namelijk Joaquim´s eerste oogcontrole, ging het mis. Nét op tijd arriveerde ik bij de kinderoogarts. Gehaast reed ik de auto achteruit om de parkeergarage in te rijden en bám, zonder het gezien te hebben ramde ik een SUV die uit het niets tevoorschijn leek te zijn gekomen. Hoe kon ik deze enorme auto over het hoofd gezien hebben? Ik geef mijn zwangerschapshormonen graag de schuld, maar haastige spoed blijkt -hoe dan ook- zelden goed. Of was ik zelf aan een oogcontrole toe?

Geluk bij een ongeluk
De dame van de SUV was bepaald niet onder de indruk van de aanrijding. Ze stapte rustig uit, vroeg vriendelijk waar ik verzekerd was om vervolgens uitgebreid naar mijn zwangerschap te vragen. Na wat heen en weer gebel waren er al gauw twee verzekeringsexperts ter plekke, die de verplichte paperassen invulden en mij verzekerden dat alles vergoed zou worden door de verzekeraar. Zulke efficiëntie had ik niet verwacht in Colombia, een geluk bij een ongeluk – letterlijk en figuurlijk! De afspraak bij de kinderoogarts heb ik gelaten voor wat het was, bij nader inzien was dat toch niet zo belangrijk. Dat To-do lijstje komt na de bevalling wel weer tevoorschijn…. Voorlopig genieten we nog even van zonnige dagen aan het zwembad, dierentuinbezoekjes en ander kindervermaak.

Joaquim met de buurkindjes

About the author  ⁄ Redactie

Comments are closed.