Eigen koophuis

Deze week was het eindelijk zo ver. Youri en ik kregen de sleutel van ons eerste echte koophuis! We hadden best veel moeite met een hypotheek verkrijgen, omdat ik werk op freelancebasis. Trots zijn we het hele weekend gaan klussen. Direct daarna moest Youri weer een week weg. Dus dat zou betekenen dat we een week niets konden doen. Daar werd ik natuurlijk flink chagrijnig van, want ik wilde gewoon in ons nieuwe paleisje slapen! Spullen in het ene huis, spullen in het andere huis. Nee, dat is niets voor mij.

Iedere ochtend zette ik vroeg de wekker en nog voor ik naar mijn werk ging, bracht ik spullen heen en weer. De hondjes keken me zo nu en dan vermoeid aan en snapten niet waar ik mee bezig was. Het was mijn bedoeling dat ik vrijdags aan Youri kon laten zien dat alles af was. Maar je hebt toch altijd veel meer spullen dan je denkt. Veel en veel meer zelfs. De grote kasten hadden we dit weekend al gedaan, de rest was ik mee bezig.

Alles moest geverfd, euh, geschilderd worden. We kregen het verwijt al naar ons toegegooid van een vrouw van een schilder: “Het is schilderen, niet verven!” Dus nu verbeteren wij elkaar iedere keer met deze woorden. Mijn schoonvader en oom kwamen om de dag langs om de slaapkamer en walk-in-closet (daar is ie eindelijk!) te schilderen. Op woensdag was ik het zat. Ik propte mijn matras in  mijn auto, kwakte er nog wat spullen bovenop en reed naar het nieuwe huisje. Gelukkig kwam mijn neefje even helpen om het ding naar boven te zeulen. Dekbed er op, klaar. Zo kon ik iedere avond tot laat doorgaan en ’s ochtends vroeg weer beginnen. Ik had nog geen gordijnen en er staat een lantaarnpaal voor de deur. Dus vroeg opstaan was geen probleem. Iedere ochtend werd ik heerlijk gewekt door de ochtendzon en kon zo direct beginnen. We wonen lekker in een dorp, vlakbij een mooie uitlaatplek voor de honden. En met dit mooie warme weer werden dat lange wandelingen.

Eén van de avonden wilde ik gaan douchen. Na een minuut dacht ik: waarom wordt het water niet warm? Boiler uit? Geen idee. Ik ben daar niet heel handig in, dus ik heb in ons oude huisje gedoucht en in ons nieuwe huisje gewassen met koud water.

Nu is alles zo goed als af. Ik kan beginnen aan de inrichting van de slaapkamer en de inloopkast. Youri komt vandaag thuis. Dus dit weekend gaan we heerlijk genieten van ons nieuwe huisje en van elkaar.

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

Comments are closed.