Gedicht, of toch niet?

Gedicht, of toch niet?Rond de geboorte worden de geboortekaartjes gemaakt. Het ene stel heeft het geboortekaartje op naam, datum en gewicht na al voor de geboorte helemaal klaar.

Het andere stel maakt het hele kaartje vlak na de geboorte. Hoe dan ook, het blijft altijd lastig om een mooie tekst te bedenken voor op het geboortekaartje. Zet je alleen een mooie zin op het kaartje, of plaats je een heel gedicht? Of misschien heel simpel alleen de naam?

Kort maar krachtig

Een zin op een geboortekaartje is eigenlijk een kort gedicht. Met zo’n kort gedicht verwelkom je, je kindje of zeg je hoe blij je bent dat hij of zij geboren is. Je hoeft geen perfecte dichter te zijn hiervoor. De zin hoeft niet per se te rijmen. Zolang de zin maar persoonlijk en speciaal is. Je kunt het kleine gedichtje zelf bedenken, maar je kunt ook een bepaalde zin uit een lied kiezen dat voor jullie speciaal is. Of kies een zin uit een gedicht. Probeer creatief te denken. Houd hierbij goed het ontwerp van het kaartje in je hoofd. Een klein zinnetje tussen heel veel plaatjes valt misschien in het niet.

Geheel gedicht

Je hebt ook de mogelijkheid om een geheel gedicht op het geboortekaartje te plaatsen. Een gedicht is aan te raden op een heel rustig geboortekaartje. De tekst van een gedicht neemt veel plaats in, dus zorg dat die er ook is. Zelf een gedicht bedenken is heel origineel. Heb je schrijftalent? Schrijf dan vooral zelf het gedicht. Maar weet je van jezelf dat je niet de beste dichter bent, kies dan een mooi bestaand gedicht uit. Het zou jammer zijn als het gedicht niet goed aankomt bij vrienden en familie. Er zijn onwijs veel gedichten te vinden op internet. Dus neem een middag de tijd om een mooi gedicht uit te kiezen dat bij jullie past. Ook hierbij kun je even de songtekst van jullie favoriete nummer inkijken.

Enkel de naam

Als je een druk geboortekaartje hebt ontworpen die al een hele lading aan persoonlijkheid met zich meebrengt, kun je er ook voor kiezen om geen gedicht te plaatsen. Wanneer je op een druk kaartje ook nog een geheel gedicht gaat plaatsen, wordt het kaartje druk en onoverzichtelijk. Het idee van jullie ontwerp kan hierdoor verkeerd uitpakken. In dat geval is het aan te raden alleen de naam van de kleine, de geboortedatum en wanneer je wilt ook de lengte en gewicht op het kaartje neer te zetten.

Op Geboortekaartje.nl kan je zelf de tekst op je geboortekaartje plaatsen.

About the author  ⁄ Redactie

No Comments