Pas op dat je hem niet raakt! – Peter

Heren, ik moet de dames mijn excuses aanbieden. Dat wil niet zeggen dat ik het meen, maar regelmatig moet je als man, om het leven draaglijk te houden, zeker tijdens haar zwangerschap, sorry zeggen. Ik heb het de laatste tijd veel over de hormonale aanvallen van zwangere vrouwen gehad. Voor eventuele kwetsende anekdotes in het verleden en de toekomst bied ik dan ook bij deze mijn excuses aan. Nogmaals, er is geen woord gelogen en ik heb volledig gelijk, maar toch: Sorry!

Ik zal nu dan ook mijn uiterste best doen vooral en uitsluitend in deze column over mannelijke hormonen tijdens de zwangerschap te praten. Deze veranderen niet zo zeer, maar fluctueren wel meer dan ooit en zijn zeker overduidelijk aanwezig in deze periode van euforie, verwondering en vertwijfeling. Neem alleen maar de verandering van het lichaam van de vrouw. Dat brengt een hoop teweeg, niet?

Beginnen we bij de borsten. Deze groeien aanzienlijk zodra een foetus zich in de baarmoeder nestelt zoals jullie weten! Dat is voor de man (en ook voor veel vrouwen) een zeer prettige wijziging, die niet alleen onze ogen streelt, maar ook onze lust. Bij het zien van deze lichamelijke – helaas tijdelijke – verandering schiet ons testosteron zo hoog, dat we bij de Tour de France gearresteerd zullen worden!

Daarnaast krijgen zwangere vrouwen de welbekende maar ondefinieerbare straling. Vooral schoonmoeders hebben zich een zesde zintuig aangemeten om deze glim- en gloeireactie van het zwangere lichaam te ontdekken. Deze straling zorgt er eveneens voor dat wij mannen jullie nog onweerstaanbaarder gaan vinden. Samen met die borsten zorgt het voor een enorme verhoging van onze oerdriften.

Maar dan komt het probleem. Wat te doen met die driften? De meerderheid van de vrouwen vindt vrijen tijdens de zwangerschap eng. De zin “pas op dat je hem niet raakt” laat het testosterongehalte aanzienlijk dalen. Dan is er nog een gedeelte vrouwen waarbij de hormonen ervoor zorgen dat hun lust totaal verdwijnt. Begrijpelijk, maar jammer. Tot slot (bij voorbaat “sorry”) de zaken die jullie leven vergemakkelijken tijdens de zwangerschap maken; ik noem de positiebroek, de zwangerschapsluiers, krakende lekdekens voor onder de bedlakens, het maakt het er niet aantrekkelijker op.

Dus vrouwen: onthoudt dat je straalt, je lichaam wel degelijk zeer aantrekkelijk gevonden wordt – ondanks positiebroek of koffiepads voor lekkende tepels –, hij raakt hem echt niet en je man meent het woord “sorry” tijdens de zwangerschap echt, zelfs als het niet zo is…

Mannen: die positiebroek kan ook uit, een complimentje over haar grote borsten en het feit dat ze straalt doet wonderen, krakende bedlakens zijn er niet in de keuken en excuses op zijn tijd zorgen ervoor dat je de Tour de France kunt winnen!

About the author  ⁄ Redactie

No Comments