Het was meteen raak! – Ilona

In juli 2011 is het allemaal begonnen. Ik raakte zwanger. Het zal voor velen stellen geweldig zijn gewoon te weten dat je die maand zwanger zal worden, geen onzekerheid als je menstruatie uit blijft en je voelt van alles maar toch ook weer niet. Maar als je niet al maanden bezig bent zonder resultaat is het ook wel erg leuk die spanning van “zal het??”

Wij wilden heel graag een kindje, echt haast hadden we niet want we hadden ook net een nieuw huis gekocht wat pas maanden later opgeleverd zou worden. Maar toch als je er dan eenmaal mee bezig ben, dan wil je dat het gewoon snel raak is.

Wij hadden het geluk dat het heel snel raak was. Best bijzonder ook, want ik heb de ziekte van Hashimoto, een auto-imuunziekte waardoor je schildklier minder of helemaal niet werkt. En dat liep allemaal nog niet zo lekker toen. Als je schildklier niet goed werkt, kan zwanger worden en blijven heel moeilijk zijn. Mijn endocrinoloog deed er in ieder geval alles aan om mijn medicatie zo goed mogelijk in te stellen voor een zwangerschap.

 Ik was pas één dag over tijd en eigenlijk wist ik dat niet eens zeker, want ondanks dat ik normaal gesproken altijd tot op bijna het uur af regelmatig was, was het de laatste paar keren echt een zooitje. Heel irritant.

We waren die hele dag weggeweest en een vriend van ons zou bij ons komen eten ‘s avonds. Eenmaal thuis wilde ik meteen een test doen. Waarom? Geen idee eigenlijk want het was ook niet dat ik nou echt andere dingen voelde. Mijn vriend vond het niet zo’n goed idee, want ja we kregen toch zo bezoek? Toch rende ik naar boven en ging plassen. Ik had een digitale test (doe maar duur). Ik was onderweg naar beneden met de test en halverwege de trap verscheen er ‘ zwanger’ in het scherm!! Ik gaf een enorme gil en we konden het allebei niet geloven. Op dat moment stond ook onze vriend voor de deur. Ik hield de test achter mijn rug en we probeerden heel relaxed over te komen. Mijn hart ging echt als een razende tekeer.

We hebben samen een paar minuten boven gezeten om tot rust te komen en uiteindelijk besloten het hem toch maar te vertellen, want ik was helemaal van slag. Ik geloofde het eigenlijk nog niet eens. Hij reageerde dol enthousiast en wij waren helemaal hyper. We zijn na het eten met zijn drieën een heel stuk gaan fietsen, want waar ik normaal door mijn slechte schildklier al moeite heb een trap op te komen, had ik nu energie teveel.

 Na die eerste test heb ik de dagen daarna nog zeker 5(!!) testen gedaan om er echt zeker van te zijn. Maar er was geen ontkomen meer aan hoor, we hadden goed werk geleverd! Ik was zwanger!!

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

No Comments