Hoe vergroot je de kans om zwanger te worden?

Jullie zijn nu al een langere tijd bij elkaar en jullie zijn er helemaal klaar voor. Laat maar komen die baby! Maar hoe vergroot je nu de kans om zwanger te worden? Hoe vergroot de vrouw, maar ook hoe vergroot de man de kans op het verwekken van een kindje?


Vruchtbare dagen

Je hebt als vrouw de meeste kans op een zwangerschap door geslachtsgemeenschap te hebben tijdens de dagen dat jij het meest vruchtbaar bent. De gemiddelde kans op een zwangerschap is namelijk maximaal vijfentwintig procent per cyclus. Als vrouw ben je het meest vruchtbaar in de drie dagen rond de ovulatie (eisprong). Veertien dagen voor het begin van de volgende menstruatie vindt de ovulatie plaats. Je kunt dus je vruchtbaarste dagen uitrekenen. Dit kan wel alleen wanneer je een regelmatige cyclus hebt.

Op deze website kun je berekenen op welke dagen jij het meest vruchtbaar bent:

http://9maand.be/vruchtbaar/cyclus/bereken.php

Gynaecoloog Rob Bots

In het filmpje dat je kunt vinden onder dit artikel informeert gynaecoloog Rob Bots je over je de kans op een zwangerschap kunt vergroten. Hij geeft aan dat een gezonde levensstijl al veel bijdraagt aan de kans om zwanger te worden. Dit klinkt niet meer dan logisch, maar Rob geeft ook een aantal tips hoe je de gezondheid kunt verhogen. Verder vertelt hij hoe je openruggetjes kunt voorkomen en hoe mannen hun spermakwaliteit kunnen verhogen.

Get Microsoft Silverlight

Mocht je het filmpje niet kunnen zien, dan kan je op deze website het filmpje bekijken:

http://babyboom.ncrv.nl/uitzendinggemist/fhoe-vergroot-je-kans-op-zwangerschap

About the author  ⁄ Redactie

No Comments