Hoe werken die dingen eigenlijk? – Jasper

Het begon onschuldig met de Baby Born draagzak, type Active Walnoot Organic om precies te zijn. Vrienden die bij ons op bezoek kwamen, ook zwanger trouwens, vroegen hoe zo’n draagzak eigenlijk te werk ging. Dus ik deed het voor, lukte het niet. Kreeg het niet voor elkaar om de draagzak goed om te krijgen. Ja, zo hoog dat ik de zak voor mijn ogen had, dat lukte wel. Maar dat was niet de bedoeling begreep ik. Hilariteit, maar ik zat er maar mee. Wat nu? Ik kan toch moeilijk met de baby voor mijn hoofd gaan rondlopen?! Dat is geen gezicht en bovendien onhandig.

Gelukkig was de gebruiksaanwijzing op internet te vinden. Uitgeprint en opnieuw geprobeerd toen ik alleen was. Ik wilde niet het beeld opwekken dat ik geen idee had hoe het moest. Alle banden losgehaald, want die leidden alleen maar tot meer verwarring. Eerst op de grond geprobeerd, dat lukte uiteindelijk. Toen voor mijn buik en dat ging minder goed.  Ik hield één band over, iedere keer weer. Alle banden moesten echter bevestigd worden, volgens de gebruiksaanwijzing. Bovendien, ik wilde niet het risico lopen dat de baby uit de draagzak zou glippen. Dat zou vervelend zijn.
Blijven proberen maar na lang zwoegen, eureka! Gelukkig, dat zit er op. Ik heb de draagzak nu zo opgeborgen dat ik er zo in kan schieten! Gespje aantrekken en klaar. Net als mijn stropdas eigenlijk.

Maar ik was er nog niet. Want hoe werkte de kinderwagen eigenlijk? En de Maxi-Cosi? Laat staan dat ik wist hoe de baby zelf werkte. Maar dat leerde ik gaandeweg was mij verteld. Dat zou wel loslopen, maar die kinderwagen? We hebben er één die om te toveren is naar een wandelwagen voor als het kindje wat groter is. Een soort transformer zeg maar. Begreep ik als kind ook niks van.  Het eerste gevecht was om de wielen van ingeklapt naar ‘rollend’ te krijgen. Dat is nog niet zo eenvoudig. Er zit een hendeltje dat omhoog moet, kwam ik achter. Brute kracht helpt niet. En laat dat nou net mijn specialiteit zijn.

Wielen in draaistand en wagen uitklappen. Dat lukte. Nu het wiegje erop klikken. Of hoe noem je dat. Wiegje? Liggedeelte? Stoffen deel van de wagen? Nou ja, je begrijpt wat ik bedoel. Er opklikken dus. Aan twee kanten, niet aan één, want het liggedeelte aan één kant vastklikken is makkelijk. Maar dat was dus nog maar de helft van de expeditie. De andere kant moest ook nog! Ik wrikken, hielp niet. Duwen, trekken, met kracht, heel voorzichtig. Ik heb alles geprobeerd. En opeens: klik! Hij zat vast. Geen idee  hoe ik dat nu gedaan had. Ik wil natuurlijk laten zien dat ik precies weet hoe de wagen werkt. Dat mij, als nieuwbakken papa, dat heel natuurlijk af gaat. Maar ik had geen idee. Nog een keer proberen dus. Maar eerst het wiegje er weer af krijgen. Ook dit is niet eenvoudig.

Na vijf keer begreep ik hoe het werkte. Gelukkig, dat sla ik op. Nu door met de Maxi-Cosi. Die moet in de auto worden gegespt. Ik ga het proberen net zo lang tot ik dat ook begrijp. En dan door met het kinderzitje, de kinderstoel, de luier en het rompertje. Er is nog veel te leren..

About the author  ⁄ Redactie

No Comments