Lachen in het kraamgezin – Djoke

Wat een cadeautje was mijn laatste gezin, ze zijn allemaal cadeautjes, maar deze werkweek heb ik zo gelachen, dit had ik nog niet meegemaakt.

Aan het werk
De planning belde dat ik een collega kon gaan aflossen. Nu is het op pad gaan naar een nieuw gezin echt wel even spannend, op een leuke manier. Voor het gezin is het spannend wie er komt of als er aflos komt, “is ze wel aardig, net als die we al hebben?”. Afijn ik bel aan en er staat een jonge man voor mijn neus, ik denk : wow de papa’s worden steeds jonger. Maar ja het komt vast doordat ik steeds ouder wordt. Deze ouders waren wel jong, maar op die leeftijd was ik al zwanger van nummer vier.
Het klikte gelijk, ook met de mama en ze hadden een schattige baby.
Zelf ben ik tijdens de kraamtijd altijd van: neem lekker je rust en blijf de eerste drie dagen in bed.
Dus na het voorstellen vertelde ik dit aan het gezin, het was geweldig, want papa dacht oké ik wil ook wel in bed. Hij kroop er lekker naast en we hebben die dag rustig aan gedaan. Bij het wakker worden kreeg papa ook zijn fruit verrassing en genoot daar super van.
Waarop ik dacht, we maken er een feestje van deze week. Nu doe ik dat altijd bij iedereen, maar niet iedereen staat er voor open. Het was super gezellig en de papa ging ook niet werken, hij wilde alles meemaken. Dus we hebben een week gehad met veel gezelligheid, praten, leren, en lachen.
Kramen bij een gezin met een eerste kind is extra leuk omdat je veel voorlichting kan geven en alles voor hen nieuw is. Dus je leeft je uit, kindje in bad, kindje onder de douche met mama, kind in de tub. Je maakt veel foto’s van de mooie momenten.

Ook oefeningen horen erbij in de kraamweek
Wat ik nog nooit had gedaan was oefeningen doen met de vader. Met de moeder doe je kraamoefeningen en ik geef ook ontspanningsoefeningen en massage op dag vier. Maar papa heeft fysiek niets. Deze papa had last van zijn rug en ik heb wat met hem geoefend en op een gegeven moment lagen we op onze knieën een oefening te doen en oma maakte een foto, nou het was geen gezicht en we hebben zo gelachen. Ja je moet er bij geweest zijn, maar echt zo lachen heb ik nog nooit gedaan in een gezin. En dan krijg ik nog betaald ook!
Het was gewoon een super week bij een super gezin. Meestal heb ik zulke geweldige gezinnen.
Het is een prachtig beroep. Afwisselend en zo bijzonder dat je getuige mag zijn van de eerste week van zo’n kindje. Fysiek valt acht dagen werken niet altijd mee, maar je krijgt er veel voor terug.
Na een week werken liet ik een tevreden gezin achter en zelf ging ik na al die lach sessies met een goed gevoel weer naar huis, op naar de volgende.

About the author  ⁄ Redactie

No Comments