Maand maart 2016 – Na-prater

Het zeggen van woordjes komt nu lekker op gang in de maand maart. Niet alles precies hoor. Want een dolfijn noemt hij wieeeeeeeeee net zoals een glijbaan, een vliegtuig en in de lucht ook wieeeeeee zijn. Nou ja klopt toch wel want een dolfijn doet wieeeee in lucht. Of hij zegt gewoon mama tegen een dolfijn en tja die link klopt ook.

Het woord gRoot, tRein, bRoek en tRap behoren nu ook tot zijn vocabulaire. Hij is druk bezig met de R. Misschien krijgt hij wel net zo een mooie rollende R als Chemène.

Sommige woordjes lijken er al aardig op, zo zegt hij bek tegen zijn bed. En andere woorden benoemt hij dus al erg goed. Toen wij uit eten waren bij de pizzeria zei hij duidelijk pizza, keuken daar en bRommer tegen de brommer die buiten stond.

Ook toen wij met zijn drietjes aan het kleuren waren stonden Chemène en ik versteld, keken elkaar aan zo van … , toen hij kleurpotlood zei tegen de kleurtjes die tot voor heen teken (van tekenen) heette!

Het nazeggen en doen heeft ook leuke tafereeltjes. Zo stond ik op een avond onder aan de trap en riep ik naar boven; Bas eten! Daylon liep ook naar de trap en riep; papa eten! Kleine na-aper!

Het liefste wat hij tot nu toe heeft gezegd was; mama lief! Bas zat met hem in bad en hij filmde Daylon. Toen herhaalde hij wat Bas zei!

En herhalen is natuurlijk DE manier om woordjes te leren en te onthouden. Zo zegt hij diep tegen het diepe gedeelte in het zwembad omdat ik dat dus altijd elke zwemles een paar keer zeg.

Een ander manier om woordjes te leren is natuurlijk om door mij of door je grote zus te worden voorgelezen. En dat doet ze soms ook! Daar hebben beide iets aan.

Naast woordjes blijven geluiden natuurlijk ook leuk. Zo deed Daylon toen hij pap at met zijn lepel een vliegtuigje na. Maakte er vliegbewegingen mee, deed bRRRRRRRRRRR en deed het naar zijn mond. Toch weer die R:)

About the author  ⁄ Redactie

Comments are closed.