Mijn 1ste blog: Vermoeidheid

Ik ben heel blij dat ik een blog mag gaan schrijven die betrekking heeft op mijn zwangerschap. Tegelijkertijd vind ik het ook heel spannend. Willen andere dames die zwanger zijn mijn blogs wel lezen. Maar gezonde spanning hoort erbij. Net zoals met een nieuwe baan. Dit is tevens mijn 1ste zwangerschap, maar de kinderwens bestaat al veel langer. Echter kan ik me niet anders herinneren dan dat ik graag kinderen wilde.

Inmiddels ben ik verloofd met mijn vriend en ruim 6 maanden zwanger. De 1ste 12 weken van mijn zwangerschap voelde ik me verre van fit. Ik heb meer de wc en het bed gezien dan wat anders. Terwijl ik normaal gesproken enorm drukke dagen had. Iedereen die al eens zwanger was geweest die vertelde me steeds na de 12 a 13 weken ga je je beter voelen. Maar ik was net 9 weken zwanger, en jeetje wat duurde dat lang. Ik was moe, misselijk, en niemand kon zien dat ik zwanger was. Het buikje was er nog niet. Dus liepen mijn dagelijkse bezigheden gewoon door. Werken, vrijwilligerswerk, sociale leven, huishouden, etc. Toegeven aan de vermoeidheid kost mij enorm veel moeite. Ook nu ik 27 zwanger ben vind ik dat erg lastig.

Mijn dagen zaten vroeger zo vol met allerlei zaken, heerlijk. En nu zijn er dagen bij dat ik een cursus kan volgen of 1 overleg kan bijwonen. Boodschappen doen kan nog net en dan is bij mij de energie weg. Dan kan ik niet anders dan gewoon op de bank ga liggen en even rusten. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die erg begripvol is. De ene dag kan ik natuurlijk meer dat de andere dag. Afgelopen weekend ben ik met een goede vriend van ons en mijn vriend gaan wandelen in de buurt. Hele mooie omgeving. Van te voren voelde ik me niet echt fit, maar wilde wel even de deur uit. Ruim 2 uur gewandeld en naderhand nog met z’n drieën uit eten geweest. Erg gezellig gehad. Ook het weer was prima, af en toe een windje en soms lekker in de zon, niet te warm en gelukkig ook niet te nat. Het is niet elke dag dat ik vrij weinig kan maar het zoeken naar de balans en daar vrede mee hebben is soms lastig. De komende week intake met de kraamzorg en controle bij de verloskundige.

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

Comments are closed.