Moeders voor Moeders – Melanie

Ken je dat, dat je heel nodig moet plassen, maar te lui bent om te gaan? Ja? Nou, let’s shake hands, want ook ik ben een hardcore luie plasser!

Tijdens mijn zwangerschap ben ik echter overgelopen naar de normale plassers en naarmate m’n zwangerschap vorderde ben ik zelfs een beetje overboard gegaan, want minder dan 5x per dag zag ik dat kleine kamertje niet! Reden: de baby en dus ook m’n baarmoeder werden groter, waardoor er minder ruimte was voor een volle blaas.

Ik had me echter aangemeld bij Moeders voor Moeders (ter info: MvM is een organisatie die urine inzamelt van zwangere vrouwen en daar het hCG- hormoon uithaalt, waar weer pillen van gemaakt worden die stellen met vruchtbaarheidsproblemen kunnen helpen) en kon ik dus niet zomaar overal maar even naar de toilet gaan. Nee, want het was natuurlijk wel de bedoeling dat ik mijn urine opving in een witte kan en het overgoot in een soort blauwe thermosfles om het 1x per week op te laten halen door de MvM- ophaaldienst. Ik had echter geen zin om elke dag met een kannetje en zo’n fles naar het werk te gaan, dus was op m’n werk naar de toilet gaan geen optie. Met als resultaat, dat ik regelmatig met pijn in mijn buik na het werk op m’n fietsje naar huis ging om te lozen.

Nee, dat drukkende gevoel was niet prettig, maar als ik dan weer dacht aan wat de MvM- consulente die bij mij thuis was geweest verteld had, dan had ik niet alleen pijn, maar ook een brede glimlach op m’n gezicht. Als je namelijk het maximale aantal weken dat je mee kan doen meedoet (dat zijn 10 weken), dan zullen er met jouw bijdrage gemiddeld 2,5 kinderen geboren worden. Aangezien ik er als de kippen bij was, zou ik met mijn zwangerschap niet moeder worden van 1, maar 3,5 kindjes!!! (Ik vraag me af hoe ze dat halve kindje berekend hebben, maar dat terzijde.)

Voor mijn gevoel is de bijdrage die ik tijdens die eerste weken dat ik zwanger was geleverd heb aan MvM het mooiste dat ik ooit met zoiets simpels heb kunnen doen.

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

No Comments