Nieuwsgierigheid – Lisa

Het gevoel wat een cliffhanger van een soap kan geven, heel frustrerend. Het gevoel van willen weten hoe het zit, hoe het eindigt en het gevoel van nieuwsgierig zijn naar het vervolg.

Laat ik even ingaan op de nieuwsgierigheid. Mensen waren heel nieuwsgierig toen het verhaal rond ging dat ik zwanger was. Vooral hoe het zat tussen mij en ‘de vader van Sophie’ was een hot item.

In GTST zat er een verhaallijn in, over een meisje, Sjors, die zwanger werd en niet wist of de vader Danny of Bing was. Een tijdje hebben mensen gedacht dat ik ook niet wist van wie mijn dochter was. Zo zie je maar weer wat voor invloed Goede Tijden kan hebben en hoe snel het rond kan gaan.

Truth is. We hadden geen relatie. We kenden elkaar een lange tijd en van het één kwam het ander. Een soort van, friends with benefits dus, al werd die benaming toen nog niet echt gebruikt/kende ik het woord niet.

Het was dus totaal niet de bedoeling dat ik zwanger werd. We hadden niet zo’n zware verstandshouding, het was heel ‘licht’ tussen ons. Vertellen dat ik zwanger was, bracht een soort ‘zwaarte’ met zich mee. De situatie zou veranderen, welke keuze ik ook zou maken. Het moment dat ik vertelde dat ik zwanger was, was zijn eerste reactie: “En abortus dan?”

We hebben nooit uitgezocht of er meer in onze vriendschap zat dan dat we hadden. We vonden het wel leuk hoe het ging.

Anno nu ‘appen’ we af en toe en is hij in de 21 maanden dat Sophie op de wereld is, 3 keer langs geweest. Hij is wel lief met Sophie als hij langskomt. Er is niet veel contact, maar er is wel een lijntje. Het is niet dat we elkaar doodzwijgen maar veel contact is er niet. Eens in de zoveel tijd. Dat wat we hadden is er niet meer, maar een kind is er wel. Het is gewoon een hele aparte situatie. Misschien ontmoeten Sophie en hij elkaar in de toekomst meer, misschien wel minder. Ik kan niet in de toekomst kijken.

Wat ik wel weet is dat ik in het belang van Sophie mijn best doe om het dunne lijntje in stand te houden. Ik gun haar wel een vader(figuur).

Sophie heeft mijn achternaam en woont bij mij, mijn moeder en stiefvader.  In de toekomst zal zij bij mij komen wonen dus. Aan bezoekregelingen en advocaten hoef ik nog niet te denken. Ik ben daar nog niet zo mee bezig en hij al helemaal niet. Maar wie weet wat de toekomst brengt. Op dit moment gaat hij door met zijn leven en draagt hij geen verantwoordelijkheid verder.

Ohja, nog even over die nieuwsgierigheid..  Wees (blijf) gerust nieuwsgierig, want elke maandag staat er een nieuwe column online!

 

About the author  ⁄ Redactie

No Comments