Nuchtere Hollander

Ik wilde geen poespas. Nou, dat duurde twee dagen kan ik je vertellen. Het begint toch spannend te worden. Wat als het niet lukt?

Ik ontspan het best met een boekje of tijdschrift. De eerste pagina die ik opensla bij een oude Psychologie Magazine is een zwarte bladzijde met grote witte letters: ZWAK ZAAD. Een voorteken? Ik hoop het niet. Toch maar wat googlen dan. Er bestaan vast een heleboel broodje aap verhalen, maar ik wil toch tot op de bodem uitzoeken hoe ik gezond en fit zwanger kan raken.

Ik stuit al snel op foliumzuur. Dat is inmiddels binnen. Elke dag een pilletje. Daarnaast is het zaak goed, gevarieerd en gezond te eten. Dus ik heb fruit in huis, perssinaasappelen en probeer elke dag een gevarieerde gezonde maaltijd op tafel te zetten. Veel hoef ik daar niet voor te veranderen, want dat deed ik al. En, ik ben nog niet eens zwanger, maar het leek me wel leuk om een tijdschrift voor moeders te kopen. Ik had toch een kortingsbonnetje…

Maar dat fijne google vertelt mij nog een ding: striae. Daar ben ik heel bang voor, vooral omdat ik vrij slank ben en ik vaak verwijten naar mijn hoofd krijg als ‘Wat ben je mager’. Ik ben niet mager, maar gezond slank. Ik eet wat ik wil en ik wil gezond. Alleen maar mooi toch? Maar dat betekent wel dat ik meer kans heb op striae. Ik ben nu al op zoek naar het beste middeltje.

Ik ga inmiddels weer naar de sportschool om fit te worden. Het lijkt mij namelijk ontzettend zwaar om negen maanden zo’n kind mee te dragen. Vrouwen kunnen wel twaalf kilo aankomen! Tijdens het trainen van mijn benen, zag ik een hoogzwangere vrouw aan de haal gaan met gewichten en loopbanden. Binnenkort toch maar eens uitzoeken hoe dat dan zit.

Oh, trouwens. Mijn vriend wilde het niet tegen iedereen vertellen, omdat hij bang is dat het niet lukt en dat dan steeds moet gaan verantwoorden. Maar een middagje met mijn moeder op stap en ze wist het. Moeders weten dat soort dingen…

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

No Comments