Ons nieuwe stekje

Vergeleken met de vorige verhuizing (van Amsterdam naar Bogota) is deze verhuizing naar Medellin wonderbaarlijk goed en gemakkelijk verlopen. We wonen momenteel in een “conjunto cerrado”, een gesloten woongemeenschap waar iedereen elkaar lijkt te kennen. Binnen no-time speelde ons zoontje Joaquim buiten met de buurkinderen en kreeg ik van alle kanten (ongevraagd) advies over van alles en nog wat. Overdag wemelt het hier van de werksters, tuinmannen en hondenuitlaters. Schoolbusjes rijden af en aan om de kinderen op te halen of weer thuis te brengen.

Soms voel ik me net een desperate housewife, maar ik mag niet klagen met dit fantastische weer, een zwembad voor de deur en zoveel nieuwe vriendjes voor Joaquim.

Nieuwe vriendjes

Vreemde vragen
Ook wij gaan binnenkort op zoek naar een hulp in huis, die straks tegelijkertijd als kraamhulp kan fungeren. Bij het zoeken naar een huishoudelijke hulp kun je de meest absurde vragen verwachten. Moet ze kunnen schrijven? Zoekt u iemand inwonend? Naar welk ras gaat uw voorkeur uit? Die laatste vraag is natuurlijk belachelijk en racistisch, maar zoiets wordt hier heel normaal gevonden. We zoeken vooral iemand met wie het goed klikt en die graag voor ons wil werken, maar gelukkig hebben we nog even de tijd voordat we gezinsuitbreiding krijgen. Vandaag heb ik overigens kennisgemaakt met mijn gyneacoloog in de kliniek. De kliniek heeft meer weg van een 5-sterren-hotel dan een ziekenhuis. Alles blinkt en glimt, er loopt beveiliging rond en het uitzicht is adembenemend! Na de prettige kennismaking kregen we een echo en daarop was duidelijk te zien dat het een jongetje is. Een broertje voor Joaquim, erg leuk! Direct daarna vroeg de gynaecoloog hoe de baby straks gaat heten. Ook dat is hier een doodnormale vraag, Colombianen vertellen de babynaam graag van tevoren aan iedereen die het maar horen wil.

Kliniek

Rare eetgewoonten
Een ander verschil met Nederland zijn de eetgewoonten hier. Volgens mijn gynaecoloog kan ik prima rauwe vis eten, terwijl dat juist wordt afgeraden in Nederland in verband met de Listeria bacterie. Mijn buurvrouw wilde me laatst een exotische fruitsoort uit eigen tuin laten proeven, maar toen ik er een made in aantrof, verging mij gelijk de eetlust. Volgens de buurvrouw was zo´n made geen enkel probleem, die kun je gewoon opeten. Vervolgens at haar zoontje doodleuk de made op, die ik vriendelijk had geweigerd onder het mom van mijn zwangerschap…. gelukkig had ik een excuus!

Vakantie
Ik ben erg benieuwd wat mij verder nog te wachten staat tijdens mijn zwangerschap in Colombia. Maar eerst krijgen we onze (schoon)ouders 3 weken op bezoek vanuit Frankrijk. Behalve bijkomen van hun jetlag, zoveel mogelijk tijd doorbrengen met hun kleinzoon en uiteraard de mooiste plekjes van Medellin ontdekken, staat er een mooie trip naar de Caribische kust op de planning met z´n allen. Eerst een city trip naar Cartagena en daarna een paar dagen relaxen op Isla Múcura in de Caribische Zee. Even heerlijk vakantie vieren op z´n Colombiaans! Ik ben benieuwd hoe dat gaat met opa & oma erbij. Wordt vervolgd….

About the author  ⁄ Redactie

One Comment

  • Beantwoorden
    30/01/2014

    Hi Annelies, Weer een jongetje!! Dan ga je mij achterna. Gelukkig houd je ook van voetbal. Dat wordt straks verschrikkelijk veel wassen. Natuurlijk had een meisje ook gesport maar er was nog een kans geweest, dat zij zelf haar rommel zou opruimen. Uit eigen ervaring weet ik, dat het bij jongens wat anders ligt. Vorige week werd ik door Tommy gebeld uit Hong Kong, hij was slecht te verstaan, maar bleek toen gewoon bij mij op de gang te staan. Wat een verassing!! Zo gezellig om hem weer thuis te hebben. Maar het ziet eruit of er 3 bommen ontploft zijn, zaterdag gaat hij een maand in het huis van een vriend en hij is naarstig op zoek naar een eigen plekje. Wie wil nou nog bij zijn ouders wonen op zijn leeftijd!! Mocht je iemand weten, die iets te huur heeft in Amsterdam, dan horen we dat graag!
    Ik verheug me er heel erg op om jullie te zien in april. Het gaat best snel toch. Fijn, dat jullie het naar je zin hebben in jullie nieuwe omgeving.
    Liefs, Nanda