Over ZwangerMagazine

ZwangerMagazine is het online magazine voor en van zwangere vrouwen. Het is voor zwangere vrouwen, omdat zij op deze website van alles kunnen vinden over hun zwangerschap. Ze vinden tips, informatie, grappige verhalen, interviews, columns, et cetera.
Het is van zwangere vrouwen, omdat het een heel interactieve website is. Binnenkort komt er een forum waarop vrouwen met elkaar lief en leed kunnen delen. Verder laten we mannen en vrouwen die een kindje verwachten aan het woord. En ook maakt ZwangerMagazine veel gebruik van social networks.

 

Pijlers

ZwangerMagazine is opgedeeld in drie pijlers: Geboortekaartjes, Zwanger&Fun en Zwanger&Info.

 

Geboortekaartjes

De pijler Geboortekaartjes is weer onderverdeeld in: Geboortekaartje van de maand, Artikelen ter inspiratie en Teksten en gedichten. Zwangere stellen zijn veel bezig met hoe ze nu een echt leuk en origineel geboortekaartje kunnen maken. Binnen deze – erg specifieke – pijler kunnen zij inspiratie op doen.

 

Zwanger&Fun

De bredere pijler Zwanger&Fun is onderverdeeld in: Bekende Baby’s, Column, Filmpjes, Fun en Gadgets.  Bij het kopje ‘Bekende Baby’s is er leuke informatie te vinden over de pasgeboren baby’s van bn’ers. Onder Filmpjes vinden bezoekers grappige, maar ook informatieve filmpjes rondom een zwangerschap. Bij Gadgets vinden bezoekers artikelen over de nieuwste ‘zwangerschapsgadgets’. Verder is er onder het kopje ‘Columns’ leuke columns te lezen van de columnist Jasper. Allerlei grappige artikeltjes en gadgets die niet passen tussen de vorige drie rubrieken, komen onder Fun te staan. Bijvoorbeeld een zwangerschapskalender.

Zwanger&Info

Deze ook brede pijler wordt onderverdeeld in: Zwangerschapsverhalen, Nieuws, Informatieve artikelen en Tips. De Zwangerschapsverhalen worden geschreven door verschillende columnisten die leuke columns schrijven. Nieuws met betrekking tot zwanger zijn en kinderen hebben, valt onder Gerelateerd nieuws. Tips voor zwangere stellen komen onder Tips te staan en informatie onder Informatieve artikelen.

 

Winacties en Forum

Bezoekers kunnen door een vraag te antwoorden mooie prijzen winnen, maar ook door deel te nemen aan leuke winacties via o.a. Facebook. Het forum is ook actief en kan door iedereen worden gebruikt om met elkaar te praten over de zwangerschap.

 

Doelgroep

De doelgroep die wij bereiken met ZwangerMagazine zijn zwangere vrouwen. Ook bereiken we vrouwen die zwanger willen worden en vrouwen die net een kind hebben gekregen. Maar ZwangerMagazine richt zich vooral op vrouwen die zwanger zijn.

Leeftijd: 25 – 35 jaar
Geslacht: vrouwen
Sociale klasse: B1
Gezinsfase: jonge tweepersoons huishoudens, huishoudens met jonge kinderen