Papa’s recyclen meer

Wil je dat je man milieubewuster gaat leven? Dan heb je nu nóg een goede reden om aan kinderen te beginnen. Er is namelijk gebleken dat zodra mannen kinderen krijgen, zij meer oog krijgen voor recycling. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek dat 16 juni is gepubliceerd en uitgevoerd is in opdracht van Wecycle.

Niets dan positief!

Vaders gooien minder snel oud elektrisch gereedschap in de afvalbak. Meer dan de helft brengt dit keurig naar een inzamelpunt voor recycling. Dit is een groot verschil met niet-vaders. Wat de reden hiervan is, is niet bekend. In ieder geval geven ze het goede voorbeeld aan de kinderen. Dus volop positief!

Feitje

Mannen in Noord-Holland zijn het meest opdreef met recyclen. In vergelijking tot de rest van Nederland wordt hier defect gereedschap het meest bij verzamelpunten ingeleverd (67%) of gerepareerd (28%) en het minst weggegooid in de afvalbak (9%).West-Nederland staat onderaan het lijstje: zij zamelen veruit het minst voor recycling in (44%) en repareren in vergelijking tot de rest van Nederland ook minder (14%). Daarnaast gooien zij oud elektrische gereedschap het meeste in de afvalbak (25%).

Schep een band, ga klussen

Vaders klussen graag samen met hun zoon. Klussen met een dochter vinden vele vaders minder geschikt, dit komt dan ook veel minder voor. De meeste papa’s klussen met hun zoon, omdat dit gezellig is en een band schept. Je bent samen bezig iets op te knappen en dat schept een bepaalde band. Ook vinden vaders dit een leuke manier om hun kinderen iets te leren.

(ANP)

About the author  ⁄ Redactie

No Comments