Schoonheidsspecialiste uitkomst voor huidkwaaltjes na zwangerschap

Wanneer je zwanger bent voel je je lichaam constant veranderen. Hoewel je je verheugt op die kleine merk je ook dat er dingen gebeuren met je lichaam waar je wat minder blij van wordt. Er zijn verschillende veranderingen aan je huid die kunnen voorkomen tijdens een zwangerschap, zoals meer pigment, spataderen of striae. Wil je graag weten wat je bij de schoonheidsspecialiste kan laten doen om dit te verbeteren? Lees dan hieronder verder.

Striae
Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van striae. Dit komt omdat je buik hard groeit en je huid soms niet elastisch genoeg is om direct mee te groeien. Je ziet dan striemen van waar de huid als het ware ‘gebroken’ is. Meestal gebeurt dit rond de buik, de borsten, heupen en bovenbenen. Er zijn twee soorten striae waarbij de één beter te behandelen is door de schoonheidsspecialiste dan de ander. Het volledig weg laten halen van striae is erg moeilijk maar het is vaak wel mogelijk om het minder zichtbaar te maken.

Spataderen
Door de druk van de baarmoeder op de bloedvaten is het voor het lichaam moeilijker om het bloed van de benen naar het hart te voeren. Hierdoor zullen de bloedvaten wijder worden en worden zij duidelijker zichtbaar. Dit is vooral het geval bij de bloedvaten die al dicht aan de oppervlakte van de huid zitten. Er kunnen hierdoor spataderen ontstaan. Vaak is het geval dat de spataderen die tijdens de zwangerschap ontstaan weer verdwijnen. Helaas kan het zo zijn dat ze licht zichtbaar blijven.

Zwangerschapsmasker
Helaas kunnen er veel kwaaltjes komen kijken bij een zwangerschap, zoals bijvoorbeeld een zwangerschapsmasker. Ook wel ‘Melasma’ genoemd, dit is een donkere verkleuring in het gezicht. Melasma kan ontstaan bij zwangere vrouwen of vrouwen die hormonen gebruiken. Door een afspraak te maken bij de schoonheidsspecialist kunnen zij kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van een gezichtsbehandeling of peeling.

Wil je graag een afspraak maken bij een schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt? Kijk dan op de website van Treatwell!

About the author  ⁄ Redactie

Comments are closed.