Stokke Tripp Trapp – Jasper

‘Ik heb geboden op een Stokke op Marktplaats!’
‘Een wat?’
‘Je weet wel, zo’n stoel!’
‘Eeeh…..’
‘Daar kunnen we Pluisje al heel snel in zetten, zit ie gezellig bij ons aan tafel. Hebben we wel zo’n newborn-set bij nodig natuurlijk.’
‘Natuurlijk…..’
‘ Ben benieuwd of we hem krijgen. Ik heb 50 euro geboden. Als je die dingen nieuw koopt betaal je zo 100 euro meer!’

Zomaar een fragment uit een gesprek dat we deze week met elkaar hadden. En zo zijn er nog meer voorbeelden. Suus zit in de 17e week, voelt zich een stuk beter dan een aantal weken geleden en is helemaal los. De babykamer is in haar hoofd al ingericht. Ze weet precies wat we allemaal nodig hebben en Marktplaats is een fantastische plek om veel van die spullen te vinden.
En ik? Ik luister, glimlach, stem in en verbaas me. Een Stokke Tripp Trapp? Had ik dat moeten weten? Net zoals ik had moeten weten wat een Bloom Fresco is? Of een Sangenic? Voor degenen die dit niet weten (hoe is het mogelijk!?), dat is respectievelijk een kinderstoel en een luieremmer.

Op 1 augustus hebben we de sleutel van ons nieuwe huis gekregen. Een erg mooie jaren 20 woning midden in de stad bij het plantsoen. We zijn natuurlijk al druk bezig geweest met de inrichting van het huis, de babykamer en de rest.
En, aangezien er flinke wachtlijsten zijn, oriënteren we ons al op kinderopvang in de buurt. Ik heb met een tweetal kinderopvangcentra gebeld, direct maar ingeschreven en we zijn afgelopen week langs geweest om te kijken. Best leuk om daar binnen te lopen. En ook een beetje een shock. Want waar moet je op letten? De eerste opvang was kleinschalig, gezellig met erg leuke en vriendelijke mensen. We hadden direct een goed gevoel. Toen we bij de tweede kinderopvang binnen liepen kwam ons een enorm zure lucht tegemoet. ‘Wen er maar aan’ hoorde ik naast me, ‘volgens mij ruik ik luierinhoud.’ Oké dan….

Toen ik ons bij de kinderopvang ingeschreven had vertelde ik Suus (trots) dat ik dat geregeld had. En dat ik ook al de dagen had doorgegeven waarop we opvang nodig hebben. ‘Schat’, zei ze geduldig, ‘dat zijn de dagen waarop we juist geen opvang nodig hebben.’ Ah, precies.
Zo werkt het dus op dit moment bij mij. Ik probeer aan te haken in het tempo van Suzan en om zelf initiatief te nemen. En ik merk dat me dat steeds beter af gaat. Maar toch beste mannen, denk niet dat je het tempo van je vriendin aan kunt. Dat is gedreven door een onvoorstelbare oerkracht. Wees daar dankbaar voor, wees extra lief en geef af en toe een lekkere massage of verras haar met een leuk cadeautje, dat verdient ze namelijk dubbel en dwars!

About the author  ⁄ Redactie

No Comments