Tussen twee weeën door, even mijn Facebook checken

Ik las laatst een artikel uit Amerika over een nieuwe hype die daar op dit moment fors aan het groeien is. ‘mooi in je kraambed’ was de titel. In het artikel vertelde men dat de schrikbarende groei om alles maar met iedereen te delen via Facebook en andere social media ervoor had gezorgd dat mensen zelf de intiemste dingen met de hele wereld willen delen.

Voor de uitgerekende datum gaan de toekomstige moeders nog even naar de kapper voor een coupe en naar de schoonheidspecialist voor een wax’je , zodat alles mooi in de plooi zit tijdens de bevalling.

Zodra het kind geboren is, worden de eerste familie foto’s al gemaakt en op social media gezet. One big happy family 🙂

Zo ook deelde een Amerikaanse vrouw recentelijk haar bevalling met ‘wie het dan ook wilde volgen’ via een webcam die ze had geïnstalleerd in haar slaapkamer en kon iedereen getuige zijn van de geboorte van haar kind. Gekke mensen die Amerikanen ?!

Ik moet er niet aan denken dat mijn man met zijn Iphone boven me gaat hangen op het moment van bevallen om de allereerste ‘selfie’s’ van ons kindje vast te leggen. Ik wil eigenlijk helemaal geen foto’s tijdens de bevalling!

De enige foto die ik wel graag wil hebben is wanneer alles achter de rug is en mijn trotse man zijn eerste kind in zijn armen draagt.

Roze wolk ?!
Het is volledig te begrijpen waarom de meeste vrouwen rond 34 weken zwangerschap met verlof gaan. Het wordt namelijk zwaar en dat moet zelfs ik toch stiekem ook wel een beetje toegeven. De kleine vreet mijn energie en bij iedere stap die ik zet voel ik dat het me twee keer zoveel moeite kost. Mijn roze wolk is de laatste weken grijs / blauw… Dezelfde kleur als de dikke wallen onder mijn ogen…

Komt natuurlijk ook door de nachtrust die compleet verdwenen is. Ik moet er minstens vier keer per nacht uit om te plassen, kan nog moeilijk op mijn zij slapen en ook op mijn rug liggen is niet comfortabel. Draaien doet pijn, en het maagzuur is ‘killing me’. Ik zou een moord doen voor een nachtje doorslapen. “Zal dat nog gaan gebeuren de komende weken?!”

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

De laatste loodjes

25 weekjes!

App jij ‘m al ?

One Comment

 • Beantwoorden
  gerda
  08/03/2014

  Lieve Chantal,

  Nog even meisje, de laatste loodjes zijn meestal het zwaarst.
  Mamma vind het leuk om je verhaal te lezen.Heerlijk daar geniet ik van.
  Je krijgt er wat moois voor terug.
  En je jongens zitten vast met smart te wachten op wat ze zullen krijgen een zusje of broertje.
  Dag lieverd,