Van stress naar ontspanning

Wat een weken. Veertien dagen lang heb ik in een constante staat van hoofdpijn verkeerd. Veel werken, weinig ontspanning. Van negen tot vijf schrijven en ’s avonds dansles geven. Ik geloof dat het me echt even te veel werd. Daarnaast ben ik minimaal één keer in de week in de sportschool te vinden. Ik wil mijn lichaam in topconditie hebben. Stel je voor dat ik geen conditie heb, maar wel een kind mee moet dragen negen maanden lang. Ik kan me niet voorstellen hoeveel zwaarder het dan is.

In het weekend ging ik samen met Youri naar Bodyworlds The Happiness Project. Daar werd even fijntjes uitgelegd wat er gebeurde met je lichaam onder stress. Natuurlijk wees bij iedere verwijzing naar stress Youri even op mijn dagelijks leven. Oké, ik snap het. Daarnaast was de ontwikkeling van een baby in de baarmoeder in vol ornaat te zien. Na een paar weken lijkt het echt al op een kindje, inclusief handjes en voetjes. Te schattig. Een paar meter verderop was de baarmoeder en de bekken te zien. Moet alles daardoorheen?! Ik vond het echt mooi om dit allemaal te zien. Nu weet ik beter wat er in mijn lichaam gaat gebeuren, hoop ik. Op de terugweg zijn we maar even ‘ontspannen’ bij de Starbucks gaan zitten.

De dag daarna heb ik mezelf even goed laten verwennen. Bij ons in het dorp is een nieuwe beautycenter geopend: La Mysore cosmetics. Na een gesprek met de eigenaresse durfde ik me volledig over te geven aan haar Hammambehandeling. “Wel echt ontspannen hoor en niet te veel nadenken”, gaf ze me nog mee. Ik doe mijn best. Ik begon in de stoomcabine waarna ik op een tafel mocht gaan liggen. Daar werd ik gescrubd, gemasseerd en behandeld met klei. Als laatst werden mijn haren gewassen en mocht ik daar douchen. Ik trok mijn badjas aan en werd naar een andere kamer geleid. Daar nestelde ik mezelf op kussens met een kleedje over me heen en mijn voeten onder de tafel. Met een druk op de knop ging de infrarood korsi treatment van start. Mijn benen werden heerlijk warm. Ik kreeg yoghurt met vers fruit en een kop thee. Twintig minuten heb ik daar gewoon gezeten, ontspannen en vooral niet nagedacht. Heerlijk!

Ik ga nu echt beloven beter voor mijn lichaam te zorgen en proberen zo nu en dan echt te ontspannen…

 

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

Eigen koophuis

Hét Gesprek

Nuchtere Hollander

No Comments