Vergeet de cupcake; verwelkom de macaron!

De cupcake is alweer passé en het is weer tijd voor iets nieuws, namelijk: macarons! Het jaar 2012 wordt volgens experts het jaar van de macaron. Gister was het de eerste World Macron Day!

Tot en met 29 oktober kon je op een zelfbedachte smaak insturen en vanaf gisteren kon je op één van deze smaken stemmen. De meeste favoriete smaak komt uiteindelijk in de winkel te liggen!

Franse koekjes
Macarons zijn eigenlijk Franse koekjes die worden gemaakt van gemalen amandelen, poedersuiker en eiwit. En natuurlijk haal je de lekkerste macarons dan ook in Parijs. In Nederland zijn de koekjes tot nu toe alleen verkrijgbaar bij “Trick ‘n Treats” te Utrecht. Maar je kunt ze natuurlijk ook helemaal zelf maken!

Van beschuit met muisjes naar macarons
Het is natuurlijk traditie om bij de geboorte van jouw schatje beschuit met muisjes uit te delen. Deze traditie natuurlijk al verbroken door de cupcakes en nu door de macarons. Wie dus hip wil zijn en de trends wil blijven volgen moet hier dus bijblijven! Het is in ieder geval hip en stoer om de geboorte van “2012-baby’s” te vieren met uitgedeelde macarons! Het is nog leuker als je deze macarons helemaal zelf maakt. Hieronder vind je de bereidwijze en ingrediënten voor het maken van honderd macarons. Doe er je voordeel mee en maak mooie, maar vooral lekkere macarons om de geboorte van je liefje goed te vieren!

macarons-1

 

Bereidingswijze en ingrediënten:

185 milliliter water
750 gram fijne suiker
225 gram eiwit
750 gram poedersuiker
750 gram amandelpoeder

 

Benodigdheden voor de vulling:

300 gram slagroom
3 vanillestokjes
350 gram witte chocolade

Het eerste wat je doet is suiker en water koken op 115 graden. Daarna klop je het eiwit op en meng je de helft van het eiwit samen met het suiker en water. Vervolgens draai je het koud,  zeef je de amandel- en poedersuikermassa en meng je het met de andere helft van het eiwit. Daarna meng je het schuim langzaam met de massa. Voor de vulling van de macarons kook je de vanille en het slagroom. Daarna laat je ze even afkoelen en leg je ze op de chocoladevulling. Laat de macarons tien minuten opstijven buiten de koeling en voilà!

About the author  ⁄ Redactie

No Comments