Voorbereidingen & de laatste loodjes – Lisa

De ene persoon vind negen maanden zwanger zijn heel lang, de ander kort. Ik heb het ervaren als perfect. Ik kon de eerste maanden wennen aan het idee en de maanden die daarop volgde was ik bezig het voorbereiden van de komst van Sophie.

Wat was het heerlijk maar ook zo onwerkelijk om tussen de babykleertjes te lopen. En wat is er een hoop dat je moet kopen!

Verzamelen
Via marktplaats zag ik een heel leuk wiegje. Voor we het wisten zaten we in de auto. Het was een hele aparte ervaring. Het huis waar we aankwamen, zat vol katten en het stonk ontzettend.

We hadden de bekleding meerdere keren gewassen en toen was het wel goed, dacht ik. Niet dus, het matrasje bleek niet goed te zijn. Die moesten we dus op maat laten maken.

Verder ging alles heel gesmeerd. We liepen een winkel in, kochten wat en we liepen naar buiten. Of we hadden iemand waarvan we wat konden overnemen tegen een leuke prijs. Zodoende werd alles bij elkaar verzameld.

Kwaaltjes
De eerste 3 maanden hebben zwangere vrouwen vaak typische zwangerschapkwaaltjes. Vanaf de 3e tot de 6e maand gaat het goed en de laatste maanden slaat de moeheid weer toe. Ik had daar ook last van. Ik had ook last van rugpijn. En hoe warmer het werd, hoe meer vocht ik ging vasthouden.

Want de zomer kwam er aan, jawel! Op 13 juli 2010 was ik uitgerekend. Last met (in)slapen had ik niet echt. Ik had een zwangerschapskussen en wat had ik daar een goede relatie mee! Het was mijn steun en toeverlaat in die tijd.

Knallen
We knalden de zomer in met een housewarming party. Het was een heerlijke dag met veel mensen, eten en gezelligheid. Sophie schopte me regelmatig, voor haar werd het natuurlijk steeds krapper in mijn buik. Op de foto zie je hoe ik er toen uit zag!

Kom, baby, kom.
De verloskundige zag me steeds vaker. Het waren de laatste loodjes. Op een avond zaten mijn moeder en ik in de tuin. We aaiden over mijn buiken en we zeiden tegen Sophie dat ze best mocht komen. Wat een moederliefde voelde ik en wat genoot ik van de bewegingen die ze maakte. Want wat ik toen niet wist, was dat ze een paar dagen later al op mijn buik zou liggen.

About the author  ⁄ Redactie

No Comments