Zwanger! – Bregje

Buikgriep of toch niet?
Je zou denken dat ik het na twee keer wel meteen zou weten. Maar omdat wij al maanden hoopten zwanger te  worden, was ik zo gefixeert op elke aanwijzing in mijn lichaam dat ik uiteindelijk de signalen gewoon compleet over het hoofd zag.
Op maandagmorgen had ik met mijn vriendin afgesproken bij Zumba. De muziek was geweldig, ik had er zin in, maar het lukte voor geen meter met mijn puddingbenen. Ojee, ik werd vast ziek. Ik was ook al zo moe en soms misselijk, misschien kreeg ik wel buikgriep?

Zwangerschapstest
Thuisgekomen ben ik maar eens gaan rekenen en mijn laatste menstruatie was zeker 5 weken geleden. Maar met een gevarieerde cyclus tussen de 28 en 35 dagen weet ik eigenlijk nooit zo goed waar ik aan toe ben.  Om mezelf niet langer onnodig in spanning te laten, ging ik op zoek. Ergens onderin het badkamerkastje vond ik een zwangerschapstest die nog nét niet over tijd was. Ik zat in dubio, zou ik wachten tot Sebas  thuis kwam? Dat duurde nog uuuuuren…

Nu ik eenmaal het idee had dat we deze maand weleens geluk konden hebben, kon ik echt niet meer zolang wachten.  Bij Jonas had ik de test alleen gedaan. Toen ik zwanger bleek te zijn, ben ik op de fiets gesprongen, heb ik eerst een 2e test gekocht en daarna pijlsnel naar het voetbalveld gereden, want Sebas speelde een wedstrijd. Ik riep hem van het veld. Hij was nogal verbaasd me te zien, want eigenlijk ben ik allergisch voor voetbal. Sebas was zoals ik al dacht, niet echt onder de indruk en ik heb op de wc in de kantine de 2e test moeten doen. Nou toen was hij wel blij!

Bij Asa hadden we wel samen een zwangerschapstest gedaan. Maar ook toen, moest ik van ongelovige Thomas de test nog zeker 3 keer over doen voor hij het echt wilde geloven.

Zwanger!!
Ik had nu dus geen zin om te wachten op een man die de uitslag van een zwangerschapstest  steevast in twijfel trekt en deed toch maar de test in mijn uppie. Ik wilde er niet naar kijken of hij wel of niet verkleurde, dus ik ben echt weggelopen. Wat duren 5 minuten dan lang zeg… Maar toen ik de uitslag eindelijk mocht bekijken, was het nogal duidelijk: 2 streepjes!  Ons derde schatje was onderweg!

bregje 2

About the author  ⁄ Redactie

Related Posts

No Comments