Zwangere mannen van Nederland, hou je vast! – Peter

Een man aan het woord over zwangerschap? Jazeker. Want ook mannen hebben in deze tijd een hart onder de riem nodig. De komende maanden zal ik “ons mannen” begeleiden en de dappere dames de hormonale stuipen op het lijf jagen. Want bevallen doe je samen en is voor beiden een heerlijke lijdensweg!

Ja, ik weet het, wij zijn niet zwanger, zij zijn zwanger. Het was voor ons vijf minuten plezier en de dames krijgen negen maanden pijn. Wij de lusten, zij de lasten. Ik ken alle clichés! Ik heb ze allemaal voorbij horen komen tijdens onze zwangerschap zes jaar geleden.

Toegegeven, fysieke pijn heb ik niet gekend. Ik heb onze zoon niet negen maanden gedragen, noch gebaard. Mijn enkels zwollen niet richting buitencategorie, ik paste de volledige negen maanden al mijn broeken gewoon, mijn onderkin bleef hetzelfde en mijn borstpartij is niet veranderd (hoewel ook mijn vrouw over haar bijkomstigheid hieromtrent wel blij was!). Maar vergis je niet dames, zwanger zijn is ook voor mannen een opgave.

In de eerste weken van de zwangerschap was alles perfect. Sokjes kopen, rompertjes bekijken, één en al roze wolk! En toen kwamen de hormonen… Ik zie de vrouwen die dit lezen ook nu weer uit hun stoel stuiteren: “Waar haalt hij het lef vandaan!” “Hoe durft hij!” Ik kan jullie dit zeggen: Ja, dames, jullie veranderen de aankomende tijd af en toe in heksen.
Maar het is voor het goede doel, dus wij mannen doen waar we goed in zijn, wij pikken het, zwijgen en leggen het zonder morren naast ons neer. Want ook wij weten waar we naar toe gaan, het offer. Een prachtige baby, dat is het doel. Maar vergeet nooit dames, negen maanden is lang.

In die negen maanden cijferen wij ons weg, lopen wij twee keer zo hard, geven wij meer overdreven complimentjes dan we ooit zullen doen en pikken wij elke uitbarsting die jullie oestrogeengehalte teweegbrengen. En dat doen we uit pure liefde! Liefde voor jullie en voor het ongeboren kind! Daar ben je (toekomstig) vader voor. Mannen, succes!

About the author  ⁄ Redactie

No Comments